Zentraler Omnibus Bahnhof Schwäbisch Hall

on Aug 21, 13
in
Back To The Portfolio
Back Home

Client: City of Schwäbisch Hall
Location
: Schwäbisch Hall, Germany
Built Area: ca. 2000 ㎡

Year: 2009
Status: Competition entry

Credits: Lars Nixdorff, Volker Rohde

 

The basic idea for the design of the central bus station and the adjoining / attached parking area is located in its abstract restoration of urban / rural natural environment.

 

The existing city-geometry and -structure is translated into the construction of the roof. Applications like the density of clear-cut saddle roof landscapes, the timber and heavy stone bases can be found in the dissolving triangles and sloping roofs again. The composite steel sections are bundled and grounded in concrete bases.
The design consists out of limited materials. The roof is composed in large part of opaque / semi-transparent, lightweight plastic sheet. Bowling in the supports these areas are replaced by transparent glass panes. Primary and secondary supporting structure is steel. This is grounded in concrete foundations. The flooring is based on the city covering and mapping individual functional areas

« »

Comments are closed.